flag Судова влада України

В апеляційному суді відбулась зустріч зі студентами Запорізького національного університету

22 березня 2024, 15:50

21 березня 2024 року до апеляційного суду завітали студенти Запорізького національного університету у супроводі викладача юридичного факультету завідуючої кафедрою історії і теорії держави та права, доктора юридичних наук Лариси Удовики. Метою зустрічі було ознайомлення майбутніх правників з особливостями роботи суду апеляційної інстанції.

Керівник апарату суду Інна Пругло зустріла гостей та провела екскурсію, в ході якої хлопці та дівчата ознайомились з порядком пропуску до приміщень суду, оглянули зали судових засідань та конвойних приміщень, ознайомились з порядком фіксації судового процесу. Спеціалісти канцелярій суду розповіли про реєстрацію документів та справ, а також продемонстрували порядок автоматизованого розподілу справ між суддями. 

В залі для нарад, керівник апарату презентувала доповідь на тему «Судоустрій України», продемонструвала символи судової влади: нагрудні знаки та мантії суддів. Разом зі студентами оглянули кримінальні справи, які зберігаються в архіві суду. По закінченню відповіла на чисельні запитання студентів.

Студенти, як юристи-початківці, мали змогу отримати уявлення про особливості майбутньої професії.

Наприкінці зустрічі Інна Пругло побажала усім присутнім успіхів в навчанні, в свою чергу студенти та викладач університету Лариса Удовика висловили подяку керівництву суду за організацію та проведений захід.

Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу.