flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив без змін обвинувальний вирок зрадниці

25 березня 2024, 14:57

   Прес-служба суду інформує, що 25 березня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, розглянула апеляційну скаргу захисника К. на вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 14 грудня 2023 року.

   Нагадаємо, наприкінці квітня 2022 року, депутат Мелітопольської районної ради Запорізької області, громадянка України К., перебувала у м. Мелітополі Запорізької області, підтримала окупаційну владу, прийнявши пропозицію представників збройних формувань російської федерації та окупаційної адміністрації, добровільно зайняла посаду «руководитель апарата» незаконного органу влади - окупаційної адміністрації - т.зв. «военно-гражданской администрации Мелитопольского района». Зайнявши посаду, громадянка К. здійснювала пошук та підбір кадрів для подальшого призначення на посади до окупаційної адміністрації. В подальшому, К. неодноразово брала участь у моніторингу та координації діяльності очільників незаконних органів влади, зокрема шляхом поширення обов’язкових для виконання наказів та розпоряджень голови т.зв. «военно-гражданской администрации Мелитопольского района» з використанням закритого чату з назвою «ТГ Мелитопольского района» в месенджері «Telegram».

   Відносно обвинуваченої, яка проживає на тимчасово окупованій території Запорізької області, здійснювалось спеціальне судове провадження та вирок було ухвалено за її відсутності.

   Вироком місцевого суду громадянку К. було визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільне обрання до таких органів) та засуджено до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного їй майна.

   Строк відбуття покарання К. буде рахуватися з моменту її затримання.

   В апеляційній скарзі адвокат просила вирок скасувати, закрити кримінальне провадження через не встановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи у суді і вичерпані можливості їх отримання (п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України).

   Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, захисника обвинуваченої.

   За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу та залишила вирок місцевого суду без змін.

 

Справа № 333/4534/23

Прес-служба суду