flag Судова влада України

Призначено розгляд апеляційної скарги захисника щодо запобіжного заходу власниці нелегального дитячого садка, яку підозрюють у вбивстві однорічної дівчинки

10 червня 2020, 17:06

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ на 10:00 год. 12 червня 2020 року призначено розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваної на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Запоріжжя  від 05.06.2020р., якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до громадянки С., яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого п.2 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство малолітньої дитини) запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів до 02 серпня 2020 року включно.     

    Слідством встановлено, що 51-річна мешканка Запоріжжя облаштувала дошкільний заклад у власній трикімнатній квартирі. Не маючи жодних дозвільних документів  на подібну діяльність та відповідних санітарно-гігієнічних умов у приміщенні, жінка розміщувала оголошення про надання послуг "професійної няні" на інтернет-порталі OLX.  29 травня потерпіла Г.  віддала  доньку на так званий пробний день, але за годину після того, як лишили дитину на няню, отримала телефонний дзвінок зі словами "ваша дитина не дихає". На адресу нелегального закладу було викликано бригаду швидкої допомоги, лікарі якої констатували смерть однорічної вихованки  садочка  внаслідок  закриття просвітів дихальних шляхів шлунковим вмістом.

    Суд призначив справу до розгляду в режимі відеоконференції із  Запорізьким слідчим ізолятором.

    Одночасно звертаємо увагу відвідувачів суду на те, що до закінчення загальнодержавного карантину в Україні  продовжує діяти масковий режим, тобто до приміщення суду допускаються  громадяни лише за наявності маски чи респіратора

     У зал судового засідання будуть допущені слухачі з дотриманням безпечної соціальної дистанції, передбаченої умовами карантину.

     

Доповідач: суддя Олександр Гончар

Справа 336/2726/20

 

Прес-служба суду