flag Судова влада України

Справу водія КамАЗу, що спричинив смертельну ДТП направлено до Верховного Суду

20 листопада 2020, 12:29

    До Запорізького апеляційного суду надійшли апеляційні скарги потерпілих та захисника обвинуваченого на вирок Василівського районного суду Запорізької області від 12 жовтня 2020 року.

    Громадянин Щ. обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель семи осіб.

    Подія сталася 10 серпня 2018 року на трасі Харків-Симферополь, в районі села Кам'янське. Через несправність вантажівки, водій не впорався з керуванням, у зв’язку з чим вилетів на зустрічну смугу, де протаранив мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter», який віз дітей на море. В результаті трагедії загинуло семеро людей, п’ятеро з яких – діти. Ще п’ятнадцятеро людей отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

    Вироком суду обвинуваченого було визнано винним у вчиненні вказаного злочину та засуджено до 9 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

   У зв’язку з відсутністю потрібної кількості суддів для розподілу справи в Запорізькому апеляційному суді, кримінальне провадження відносно громадянина Щ. направлено до Верховного Суду для вирішення питання про передачу справи на розгляд іншого апеляційного суду, в порядку ст. 34 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Прес-служба суду