flag Судова влада України

Суд залишив військового прокурора під цілодобовим домашнім арештом

02 лютого 2021, 18:30

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 2 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу прокурора відділу Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора  на ухвалу слідчого судді Мелітопольського  міськрайонного суду Запорізької області від 13 січня 2021року, якою відмовлено у задоволенні клопотання заступника начальника слідчого відділу територіального управління ДБР у м. Мелітополь та застосовано до С., який підозрюється у вчиненні кримінального  правопорушення, передбаченого ч.3 статті 368  Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди) запобіжний захід  у виді  цілодобового домашнього арешту строком на два місяці, до 13 березня 2021 року включно, з покладення певних процесуальних обов’язків.   

    Засідання відбувалося через систему  відеоконференцзв’язку EasyCon із Офісом Генерального прокурора, у якому перебував прокурор.

    Органом досудового розслідування С. підозрюється у тому, що будучи службовою особою, що займає відповідальне становище -  військовим  прокурором  Запорізького гарнізону Південного регіону України, отримав шляхом вимагання від громадянина Т. неправомірну вигоду у розмірі 5000 доларів США за непритягнення військовослужбовця В. до кримінальної відповідальності за шахрайство та закриття кримінального провадження.

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати  та  постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного С. запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 днів із визначенням розміру застави.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора  залишено без задоволення,  ухвалу слідчого судді – без змін.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.       

Доповідач: суддя Світлана Дадашева.

Справа 937/173/21

 

Прес-служба суду