flag Судова влада України

Суд залишив чинним рішення про тримання під вартою громадянина Тунісу, який підозрюється у особливо тяжкому злочині

17 лютого 2021, 17:43

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 17 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу захисників – адвокатів Зелінської О. та Шостак А. в інтересах підозрюваного Ж. на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя  від 01 лютого 2021 року, якою задоволено клопотання прокурора  та застосовано до громадянина Туніської Республіки Ж., який підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 статті 307 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах), ч.2 статті 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення прокурору про вчинення злочину, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину зі штучним створенням доказів обвинувачення), запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів до 30.03.2021 року включно, без визначення розміру застави.

    Не погодившись із  рішенням слідчого судді, сторона захисту просила його скасувати та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання   прокурора  про застосування до Ж. запобіжного заходу у виді тримання під вартою у повному обсязі.

    Нагадаємо, за даними слідства, громадянин Туніської Республіки Ж. підозрюється у завідомо неправдивому повідомленні прокурору про вчинення злочинів окремими співробітниками  УСБУ в Запорізькій області, передбачених ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконний збут наркотичних та психотропних речовин у великих розмірах) та створення при цьому штучних доказів обвинувачення в особливо тяжкому  злочині  стосовно співробітника Служби. Так, 30 січня 2021 року громадянин Ж., залучивши до протиправних дій іншу особу, передав останній згорток, пояснивши, що у ньому знаходяться психотропні речовини  та  спонукав виконавця підкинути згорток вказаному співробітнику до салону його автомобіля. Після чого планував повідомити інші правоохоронні органи про наявність у співробітника Служби речовин, обіг яких заборонено. Правоохоронці затримали Ж. під час передачі виконавцю психотропних засобів. Крім цього, громадянин Ж. підозрюється у незаконному придбанні психотропної речовини, обіг якої обмежено – метамфітамін, загальна вага вилученої речовини відноситься до особливо великих  розмірів, яку Ж. незаконно зберігав з метою подальшого збуту.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисників інтересах підозрюваного Ж. залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Доповідач: суддя Вячеслав Білоконев

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 335/955/21

 

 

Прес-служба суду