flag Судова влада України

Викладача вишу, якого підозрюють у одержанні неправомірної вигоди, залишено під вартою

24 лютого 2021, 18:52

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 24 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу захисника – адвоката Кравцова В. в інтересах підозрюваного Д. на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 12 лютого 2021 року, якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до Д, який підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди), запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 10.04.2021 року включно, з одночасним визначенням застави у розмірі 794 500 гривень.

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, сторона захисту просила його скасувати та постановити нову ухвалу, якою обрати  підозрюваному запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

    Нагадаємо, за даними слідства, завідувач кафедри будівельного виробництва та управління проектами Національного університету «Запорізька політехніка» Д. разом з іншим викладачем вишу за попередньою змовою систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду зі студентів за вирішення питань щодо успішного складання екзаменаційних сесій, курсових та дипломних робіт, державних іспитів. Під час чергової передачі грошових коштів,  викладачів було затримано.

    У судовому засіданні апеляційної інстанції сторона захисту підтримали свої апеляційні вимоги,  прокурор заперечував проти задоволення скарги.

   За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного Д. задоволено частково, ухвалу  слідчого судді скасовано, постановлено нову ухвалу, якою задоволено клопотання слідчого та застосовано до підозрюваного Д. запобіжний захід  у виді тримання під вартою до 10.04.2021 року включно, з одночасним визначенням застави у розмірі 181600 гривень.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.       

Доповідач: суддя Марина Тютюник. 

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 335/9156/20

 

 

Прес-служба суду