flag Судова влада України

Підозрюваний у викраденні професора Запорізького вишу залишиться під вартою

27 квітня 2021, 12:58

    Прес-служба суду інформує, що 27 квітня 2021 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні було розглянуто апеляційну скаргу захисників підозрюваного М. – адвокатів Зелінської О. та Шостак А. на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 31 березня 2021 року, якою задоволено клопотання старшого слідчого та до громадянина М., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 146 КК України застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів, до 28 травня 2021 року включно.

    В апеляційній скарзі сторона захисту просила рішення місцевого суду скасувати, постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання старшого слідчого про застосування до М. запобіжного заходу у виді тримання під вартою в повному обсязі.

    Нагадаємо, за даними слідства, група осіб підозрюються у викраденні та незаконному позбавленні волі професора Луай Файсал Муца, з корисливих мотивів. Їх діяння спричинили тяжкі наслідки.

    У судове засідання був доставлений підозрюваний М.; були присутні представники ЗМІ.

   За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисників в інтересах підозрюваного М. залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

    Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.           

Суддя-доповідач Світлана Дадашева

Справа: 335/129/21

 

 

  

Прес-служба суду