flag Судова влада України

У зв’язку з відсутністю події і складу адмінправопорушення суд закрив провадження у справі

27 травня 2021, 17:46

    27 травня 2021 року Запорізький апеляційний суд у  відкритому  судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу громадянина С. на постанову Енергодарського міського суду Запорізької області від 18 березня 2021 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей за  ч.1 статті 44-3 КУпАП. Суд стягнув з нього 17 тисяч гривень штрафу та 450 гривень судового збору.

    Як встановив суд першої інстанції, 4 січня 2021 року о 15 годині фізична особа-підприємець С., у продовольчому магазині, що знаходиться у м. Енергодар не забезпечив нанесення маркування для перебування відвідувачів у черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 метри, чим порушив вимоги п.п. 14 п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09.12.2020року.

    Громадянин С. оскаржив постанову районного судуоскільки вважав її незаконною та необґрунтованою, просив провадження в справі закрити у зв’язку з відсутністю в його діях складу адмінправопорушення.

    За результатами апеляційного розгляду судом винесено постанову, якою апеляційну скаргу С. задоволено, рішення місцевого суду скасовано, провадження в справі закрито у зв’язку з відсутністю події і складу правопорушення.

Апеляційний суд виходив з того, що протокол про адміністративне правопорушення складено з істотними порушеннями та до протоколу не долучено достатніх доказів для підтвердження факту вчинення С. правопорушення. 

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає. 

Доповідач: суддя Вадим Рассуждай.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаній справі можна здійснити за номером 316/229/21                                                                   

 

 

 

Прес-служба суду