flag Судова влада України

Суд залишив чинним рішення слідчого судді щодо запобіжного заходу посадовцю, який підозрюється у вимаганні та одержанні хабаря

09 серпня 2021, 17:36

          Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що сьогодні 09 серпня 2021року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у   відкритому судовому  засіданні розглянуто  апеляційну скаргу  захисника – адвоката Андрія Комлєва  в інтересах підозрюваного С.  на ухвалу слідчого  судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 18 липня 2021року,  якою задоволено  клопотання  слідчого  та застосовано до громадянина С., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище),  запобіжний захід у виді тримання  під вартою  до  13  вересня 2021 року включно.    Визначено  альтернативний запобіжний захід у виді застави в  сумі  454 тисячі  гривень  (200  прожиткових мінімумів для працездатних осіб).     Заставодавцем   була  внесена застава  та підозрюваний  був звільнений з-під  варти.

           Нагадаємо, за даними слідства,  начальник  одного з районних відділів державної виконавчої служби м. Запоріжжя Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) підозрюється у вимаганні  від підлеглої  неправомірної вигоди – частини грошових коштів від  отриманої нею державної винагороди за успішне стягнення заборгованості за виконавчим листом, а саме 134 тисячі  гривень.   При цьому повідомив, що  у разі ненадання грошових коштів, він ініціює проведення щодо неї службових перевірок, так як наслідок, притягнення до     дисциплінарних відповідальності та  звільнення  із займаної посади.   Після переказу обумовленої суми на банківський рахунок, посадовець був затриманий. 

               Не погодившись  із  рішенням слідчого судді,  сторона захисту   просила   його скасувати  та постановити нову ухвалу, якою  відмовити у задоволенні клопотання слідчого  про   застосування  запобіжного заходу  С.  у  виді  тримання під вартою.

           За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу  і  перевіривши  матеріали провадження,  колегією суддів постановлено ухвалу та  оголошено резолютивну  її частину,  якою апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення,  ухвалу слідчого судді – без змін.

              Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.     

 

 

Доповідач: суддя Марина Тютюник

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за №  335/7699/21

 

Прес-служба суду