flag Судова влада України

Три модулі ЄСІТС розпочали функціонування

07 жовтня 2021, 17:42

Повідомляємо, що з 5 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв’язку.

Робота цих підсистем передбачає обов’язкову реєстрацію в ЄСІТС, згідно з вимогами законодавства України (п. 6 ст. 6 ГПК України, п. 6 ст. 18 КАС України, п. 6 ст. 14 ЦПК України), для: адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, судових експертів, державних органів, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання державного та комунального секторів економіки.

Усі перелічені категорії осіб мають зареєструвати в ЄСІТС свої офіційні електронні адреси за вебпосиланням - https://cabinet.court.gov.ua/. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у  добровільному порядку. 

Просимо звернути увагу, що для реєстрації Електронного кабінету необхідно використовувати  кваліфікований електронний підпис (КЕП).  

Нагадаємо, що використання підсистем (модулів) ЄСІТС здійснюється у порядку, визначеному Положенням про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року.

З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС.

 

 

 

 

Прес-служба суду