flag Судова влада України

Суд залишив без змін запобіжний захід 16-річній дівчині, яка підозрюється у зухвалому насильстві над 3-ма школярками

16 грудня 2021, 16:16

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду повідомляє, що 16 грудня 2021 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянуто апеляційну скаргу захисника Олени Безуглої в інтересах підозрюваної Т. на ухвалу Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 08 грудня 2021 року, якою задоволено клопотання слідчого та до Т., яка підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 КК України, ч. 2 ст. 296 КК України застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів, до 05 лютого 2022 року включно.

    У апеляційній скарзі захисник підозрюваної просила ухвалу слідчого судді місцевого суду скасувати та постановити нову, якою обрати Т. запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

    Нагадаємо, що за даними досудового слідства, 16-річна Т. підозрюється у тому, що 22 листопада приблизно о 19-00 годині на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району м. Запоріжжя разом з трьома дівчатами-підлітками зухвало побили 3-х школярок, при цьому ображали нецензурними словами, що принижують честь і гідність останніх. Крім цього, Т. підозрюється у  вимаганні  грошей з потерпілих.

    У судовому засіданні були присутні ЗМІ.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника підозрюваної Т. залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

    Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Світлана Дадашева

Справа: 336/10161/21

 

 

Прес-служба суду.