flag Судова влада України

Суд залишив чинними рішення слідчого судді щодо поліцейського та адвоката, які підозрюються у корупційному злочині

17 січня 2022, 18:32

   Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 17 січня 2022 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула апеляційну скаргу прокурора на  ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 10 грудня 2021 року, якою залишено без задоволення клопотання слідчого та застосовано до виконувача обов’язків начальника слідчого відділу одного з територіальних підрозділів Головного управління Нацполіції в Запорізькій області Б., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368  Кримінального кодексу України (прохання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням),  запобіжний  захід  у виді  цілодобового домашнього арешту до 10 лютого 2022 року  включно, з покладанням певних процесуальних обов’язків.

   Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати, постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного Б. запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк  60 днів.

   Нагадаємо, за даними досудового слідства  правоохоронець Б. підозрюється у вимаганні та одержанні від  учасника  ДТП  неправомірної вигоди у сумі 2 тисяч  доларів США. Грошові кошти призначалися за закриття кримінального провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди та повернення власнику посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і вилученого під час розслідування автомобіля. Гроші правоохоронець наказав передати через посередника – адвоката Ц. Під час передачі другої частини неправомірної вигоди підозрювані були затримані працівниками правоохоронних органів.

   У судовому засіданні прокурор підтримав апеляційні вимоги, сторона захисту заперечували проти задоволення скарги.

   За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді - без змін.

   Крім цього, сьогодні ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишені без задоволення апеляційні скарги прокурора та захисника, в інтересах підозрюваної у цьому кримінальному провадженні Ц. на ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 10 грудня 2021 року, якою Ц. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч 3 ст. 368 КК України (пособництво у проханні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням). Їй залишено запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до 10 лютого 2022 включно, з покладанням певних процесуальних  обов’язків.

   Рішення апеляційного суду набирають законної сили з моменту їх проголошення та оскарженню не підлягають. 

 

 Суддя-доповідач Вадим Рассуждай

 Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 937/12029/21

 

 

Преc-служба суду