flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив під вартою чоловіка, якого підозрюють у колабораційній діяльності

05 липня 2022, 14:25

    Запорізький апеляційний суд повідомляє, 04 липня 2022 року колегією суддів залишено без змін ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 03 червня 2022 року, якою громадянину Б. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

    Громадянин Б. підозрюється у вчинені злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

    Так, вказана особа підозрюється у тому, що будучи депутатом сільської ради Василівського району Запорізької області, а також директором і співвласником одного з підприємств, перебуваючи на території с. Велика Білозерка, яка з 26 лютого 2022 року по теперішній час знаходиться під окупацією зс рф, добровільно прийняв пропозицію представників зс рф надавати допомогу збройним формуванням російської федерації у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, а саме забезпечив військовослужбовців та військову техніку зс рф паливно-мастильними матеріалами та продуктами харчування, надав представникам окупаційної влади власний автомобіль, надав допомогу окупантам у доукомплектуванні контрольно-пропускних пунктів на території Василівського району Запорізької області.

    В апеляційній скарзі сторона захисту просила ухвалу суду першої інстанції скасувати, постановити ухвалу, якою обрати підозрюваному більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою.

    За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено залишити підозрюваному Б. запобіжний захід - тримання під вартою.

Справа № 331/1442/22

Суддя-доповідач Тютюник М.С.

 

Прес-служба суду