flag Судова влада України

Рада суддів України рекомендує судам та учасникам проваджень активніше використовувати новітні електронні технології

12 серпня 2022, 14:45

5 серпня в Києві відбулося засідання Ради суддів України, на якому біло прийнято низку важливих рішень з питань здійснення правосуддя в умовах воєнного стану.

Одним з них стало рішення Ради суддів України № 26 Щодо підвищення використання інструментів електронного судочинства у відправленні правосуддя. 

У даному рішенні Рада суддів, зважаючи на необхідність направлення коштів державного бюджету на потреби національної безпеки і оборони та забезпечення належної відсічі широкомасштабній збройній агресії російської федерації проти України, зважаючи на критичний стан фінансування судової влади, рекомендувала судам виклики та повідомлення, обмін процесуальними документами з учасниками судових проваджень у першу чергу здійснювати за допомогою електронної пошти та/або з використанням вказаних учасниками судових проваджень мобільних телефонів (в тому числі й з використанням месенджерів, які дозволяють отримати інформацію про доставку відповідного повідомлення, процесуального документа, та отримати інформацію про їх прочитання).

Окрім того Рада суддів України закликала усіх учасників судових проваджень з розумінням поставитися до існуючих проблем фінансування судової гілки влади в умовах воєнного стану.

З повним текстом рішення можна ознайомитись за посиланням: http://rsu.gov.ua/uploads/article/risenna-rsu-no-26-vid-05082022-s-88fea913a6.pdf