flag Судова влада України

Підозрюваного у колабораційній діяльності залишено під вартою

13 вересня 2022, 14:52

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 12 вересня 2022 року колегією суддів залишено без змін ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 26 липня 2022 року, якою громадянину Б. продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Громадянин Б. підозрюється у вчинені злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність).

Так, вказана особа підозрюється у тому, що будучи депутатом сільської ради, а також директором і співвласником одного з підприємств, перебуваючи на території с. Велика Білозерка, яка з 26 лютого 2022 року по теперішній час знаходиться під окупацією зс рф, добровільно прийняв пропозицію представників зс рф надавати допомогу збройним формуванням російської федерації у веденні бойових дій проти Збройних Сил України, а саме забезпечив військовослужбовців та військову техніку зс рф паливно-мастильними матеріалами та продуктами харчування, надав представникам окупаційної влади власний автомобіль, надав допомогу окупантам у доукомплектуванні контрольно-пропускних пунктів на території Василівського району Запорізької області.

В апеляційних скаргах підозрюваний та його захисник просили  ухвалу суду першої інстанції скасувати, постановити ухвалу, якою обрати підозрюваному більш м’який запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою з урахуванням його похилого віку, стану здоров’я, позитивних характеристик.

За результатами розгляду апеляційних скарг, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено залишити підозрюваному Б. запобіжний захід - тримання під вартою.

Справа № 331/1442/22

Суддя-доповідач  М. Тютюник

 

Прес-служба суду