flag Судова влада України

Резонансна справа

29 листопада 2022, 14:36

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 28 листопада 2022 року, у відкритому судовому засіданні колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Галаніної О.М. на ухвалу колегії суддів Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 09 листопада 2022 року, якою в задоволенні клопотання захисника обвинуваченої про скасування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно обвинуваченої відмовлено, а клопотання прокурора задоволено та продовжено обвинуваченій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

    Галаніна О. обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 111-1 КК України (державна зрада, колабораційна діяльність).

    В апеляційній скарзі захисниця просила ухвалу суду скасувати, постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою та задовольнити клопотання про скасування запобіжного заходу.

    Засідання відбувалося в режимі відеоконференції із Запорізьким слідчим ізолятором, у якому утримується обвинувачена.

    За результатами апеляційного розгляду колегія суддів постановила ухвалу, якою залишила апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Галаніної О.М. без задоволення, а ухвалу місцевого суду без змін.

 

Суддя-доповідач: В. Рассуждай

Справа № 331/1941/22

 

 

Прес-служба суду