flag Судова влада України

Апеляційний суд задовольнив частково апеляційну скаргу захисника Євгена Анісімова

23 грудня 2022, 10:12

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 22 грудня 2022 року, у відкритому судовому засіданні колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було розглянуто апеляційну скаргу захисника Євгена Анісімова адвоката Надолинського Р.Ф. на ухвалу Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 30 листопада 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою строком на 60 днів без визначення розміру застави, до 29 січня 2023 року включно.

    Євген Анісімов, обвинувачується у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема створення та керівництво злочинною організацією; привласнення, розтрата, заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом; вимагання тощо.

    В апеляційній скарзі адвокат Надолинський Р.Ф. просив скасувати ухвалу місцевого суду та відмовити в задоволенні клопотання прокурора про продовження обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

    За результатами апеляційного розгляду колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено її вступну та резолютивну частину, якою апеляційну скаргу адвоката Надолинського Р.Ф. задоволено частково.

    Ухвалу Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 30 листопада 2022 року змінено в частині строку дії зазначеної ухвали щодо продовження тримання обвинуваченого під вартою, встановивши цей строк до 28 січня 2023 року включно, та визначено одночасно з продовженням строку тримання під вартою альтернативний запобіжний захід у виді застави у розмірі 800 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає 2 147 200 гривень.

 

 

Головуючий суддя Світлана Дадашева

Номер справи для пошуку в ЄДРСР - 335/3706/19

 

 

Прес-служба суду