flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив під вартою 16-річного обвинуваченого у катуванні підлітка

23 січня 2023, 15:23

    Запорізький апеляційний суд повідомляє, що сьогодні 23 січня 2023 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у закритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу неповнолітнього обвинуваченого Б. на ухвалу Запорізького районного суду Запорізької області від 21 грудня 2022 року, якою задоволено клопотання прокурора Запорізької окружної прокуратури Запорізької області про продовження строку застосування запобіжного заходу обвинуваченому та його поплічнику у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

    Неповнолітній Б. та інші учасники злочину обвинувачуються у вчиненні низки кримінальних правопорушень, зокрема таких як розбій, вимагання тощо.

    Так, нагадаємо, що в січні 2022 року у смт. Кушугум Запорізького району Запорізької області шестеро неповнолітніх кілька годин знущалися над чотирнадцятирічним однокласником. На даний час справа з обвинувальним актом відносно обвинувачених Б., М. та Є. перебуває на розгляді у Запорізькому районному суді Запорізької області.

    За результатами апеляційного розгляду судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу неповнолітнього обвинуваченого Б. залишено без задоволення, а ухвалу місцевого суду – без змін.

 

Справа № 317/526/22

Головуючий суддя – Вадим Рассуждай

 

Прес-служба суду