flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив без змін обвинувальний вирок винуватцю ДТП на Хортиці

14 березня 2023, 14:36

Прес-служба апеляційного суду повідомляє, що 14 березня 2023 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційні скарги обвинуваченого Матюха Є.Д., та його захисника – адвоката Балюти В.В., представника потерпілих – адвоката Балабка А.В. на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 05 жовтня 2022 року.

Так, обставини злочину сталися 29 серпня 2021 року, коли близько 20 години, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння та керуючи автомобілем на території о. Хортиця в м. Запоріжжя, здійснив наїзд на пішоходів, які йшли вздовж правого краю проїзної частини дороги.

В результаті ДТП постраждала родина – мати, батько та малолітня дівчинка отримали тілесні ушкодження та були доставлені до лікарні. На жаль, від отриманих тілесних ушкоджень дитина померла в лікарні.

Вироком місцевого суду Євгена Матюха було визнано винним  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на 10 років.

Окрім того, вироком суду стягнуто на користь кожного з батьків дівчинки моральну шкоду в розмірі 500 000 грн.

На вказане судове рішення сторони кримінального провадження подали апеляційні скарги. Адвокат потерпілих наполягав на тому, що вирок місцевого суду є занадто м’яким, просив його скасувати в частині визначення покарання та призначити обвинуваченому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Захисних обвинуваченого просив зменшити термін позбавлення волі та розмір стягнутої на користь потерпілих моральної шкоди.

Обвинувачений в апеляційній скарзі просив змінити вирок місцевого суду, та зменшити покарання до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права керувати транспортними засобами на 5 років.

В судовому засіданні прокурор заперечувала проти задоволення апеляційних скарг, просила залишити вирок суду без змін.

Судовий розгляд відбувся за участі потерпілих – Дар’ї та Романа Покровських, а також обвинуваченого, який брав участь в режимі відеоконференції.

У судовому засіданні були присутні родичі потерпілих та представники ЗМІ.

За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу, перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційні скарги адвоката потерпілих, обвинуваченого Євгена Матюха та його захисника залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції залишено без змін.

 

Суддя-доповідач: Світлана Дадашева

Єдиний унікальний номер справи – № 335/11455/21

 

Прес-служба суду