flag Судова влада України

Апеляційний суд розглянув справу щодо подвійного вбивства у Запоріжжі (чоловік позбавив життя батьків колишньої коханки)

07 червня 2023, 14:37

   Прес-служба суду інформує, що 06 червня 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, в режимі відеоконференції, розглянула апеляційну скаргу прокурора на вирок Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 08 березня 2023 року.

   Нагадаємо, що 19 серпня 2021 року між обвинуваченим Т. та потерпілими, які були батьками його колишньої коханки, виник конфлікт у коридорі будинку за місцем їх проживання. Під час з'ясування стосунків обвинувачений Т. дістав з кишені кухонний ніж і тричі вдарив у груди чоловіка. Від отриманих травм потерпілий помер на місці, його дружина намагалася втекти, але нападник увірвався до квартири, наздогнав її на кухні й наніс щонайменше 17 ножових ударів в різні ділянки тіла. Травми виявилися несумісними з життям.

   Вироком місцевого суду громадянина Т. визнано винним за умисне вбивство двох осіб, вчинене з особливою жорстокістю, та засуджено до 15 років позбавлення волі.

   В апеляційній скарзі прокурор просив вирок скасувати, ухвалити новий вирок, яким призначити Т. покарання у виді довічного позбавлення волі. Обвинувачений просив апеляційну скаргу залишити без задоволення.

   Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, захисника обвинуваченого, а також обвинуваченого, який брав участь в режимі відеоконференції із Запорізьким слідчим ізолятором.

   За результатами апеляційного розгляду, колегією суддів апеляційного суду ухвалено новий вирок, яким вирок районного суду щодо громадянина Т. в частині призначеного покарання скасовано та призначено покарання за п.п. 1, 4 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене з особливою жорстокістю) у виді довічного позбавлення волі, в решті вирок суду залишено без змін.

 

Суддя-доповідач: Олександр Гончар

 

Справа № 333/33/22

Прес-служба суду