flag Судова влада України

Розглянуто справу, події якої сталися під час захисту тварини

15 червня 2023, 15:26

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що 12 червня 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційні скарги прокурора у кримінальному провадженні та захисника обвинуваченого на вирок колегії суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 02 вересня 2021 року відносно громадянина П., обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

Так, трагічні події сталися на території автостоянки вранці 02 лютого 2017 року, коли в ході конфлікту, виниклого через жорстоке поводження з собакою, громадянин П. наніс своєму колезі не менше двох ударів металевим багром по голові, спричинивши потерпілому відкриту черепно-мозкову травму, від якої він помер у відділенні реанімації 07 лютого 2017 року.

Вироком місцевого суду громадянина П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та, з урахуванням всіх пом’якшуючих обставин, призначено покарання, що нижче від найнижчої межі – у виді 4 років позбавлення волі.

В апеляційній скарзі прокурор просила вирок суду першої інстанції скасувати, постановити новий вирок, яким визнати громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначити йому покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Сторона захисту в апеляційній скарзі просила скасувати вирок суду першої інстанції, та постановити новий вирок, яким виправдати громадянина П..

Апеляційний суд, дослідивши матеріали справи, вислухавши доводи учасників процесу, погодився з висновками суду першої інстанції, визначив, що місцевим судом було обґрунтовано змінено кваліфікацію вчиненого злочину та враховано особисті характеристики обвинуваченого.

Таким чином, за результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено відмовити в задоволенні апеляційних скарг та залишити вирок колегії суддів Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя без змін.

 

Справа № 335/6009/17

Суддя-доповідач – Тютюник М.С.

 

Прес-служба суду