flag Судова влада України

Гауляйтер Дніпрорудного не зміг оскаржити вирок суду

15 червня 2023, 15:43

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 13 червня 2023 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянуто апеляційну скаргу захисника на вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 06 березня 2023 року відносно громадянина П., яким його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

Судом встановлено, що будучи депутатом Запорізької обласної ради, перебуваючи на окупованій території м.Дніпрорудне Запорізької області, діючи умисно, підтримуючи агресію російської федерації на території України, громадянин П. добровільно погодився на пропозицію представників рф та 05 травня 2022 року проголосив себе «головою Дніпрорудненської міської ради» та приступив до виконання покладених на нього представниками країни-окупанта функцій.

В апеляційній скарзі сторона захисту просила вирок суду першої інстанції змінити та призначити обвинуваченому більш м’яке покарання.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

 

Справа № 331/2250/22

Суддя-доповідач – Гончар О.С.

Прес-служба суду