flag Судова влада України

Акторка, бізнесвумен, зрадниця

05 лютого 2024, 15:59

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що 05 лютого 2024 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Наталії Романіченко на вирок колегії суддів Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 16 серпня 2023 року.

Так, директор ТОВ «Гарант Романіченко», в минулому акторка театру та телебачення, громадянка України Наталія Романіченко, обвинувачується у тому, що будучи проросійськи налаштованою особою, після окупації збройними силами рф території міста Василівка та Василівського району, надавала допомогу окупантам у зведенні фортифікаційних споруд, ремонті військової техніки, а згодом записала відео звернення, в якому проголосила себе «виконуючою обов’язки голови військово-цивільної адміністрації міста Василівка», та в подальшому сумлінно їх виконувала.

В результаті спеціального судового провадження, судом першої інстанції було ухвалено вирок, яким Наталію Романіченко визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

В апеляційній скарзі, посилаючись на недостатність доказів вини «очільниці Василівки», сторона захисту просила вирок суду першої інстанції скасувати, кримінальне провадження закрити.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Варто зазначити, що на даний час засуджена переховується на тимчасово окупованій території, а тому строк відбування покарання Наталії Романіченко буде обчислюватись з моменту її фактичного затримання.

Справа № 331/2286/22

Прес-служба суду