flag Судова влада України

На Запоріжжі обговорювали "Практичні аспекти застосування судами України законодавства з протидії торгівлі людьми, особливо малолітніми та дітьми"

07 листопада 2018, 17:35

    7 листопада 2018 року на Запоріжжі розпочався дводенний семінар для суддів місцевих загальних судів Запоріжжя та області, Запорізького апеляційного суду  на тему: “Практичні аспекти застосування судами України законодавства з протидії торгівлі людьми, особливо малолітніми та дітьми”. 

    Навчання проводиться Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів Украини спільно з представництвом Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні за підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

    У заході беруть участь 25 суддів. 

    Вітальними словами захід відкрив голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка, який наголосив на актуальності зазначенoі теми семінару та побажав учасникам плідної роботи.

    Заступник  координатора Програми Оксана Горбунова розповіла про останні тенденції та напрямки протидії торгівлі людьми в рамках програм Представництва МОМ в Украіні, ознайомила учасників з регламентом семінару та представила викладачів.

 

    Доцент  Київського національного університету  ім. Тараса  Шевченка, провідний науковий співробітник юридичного факультету, доктор юридичних наук Андрій Орлеан розповів про кримінально-правову характеристику злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, обставини, що підлягають доказуванню. Окремо зупинився на питаннях визначення розмежувальних ознак злочину торгівлі людьми від суміжних складів злочину, кваліфікаціі за сукупністю з іншими злочинами. Також доповідач поінформував про зміни до статті 149 ККУ  щодо торгівлі людьми.

    Віталій Касько, експерт Представництва МОМ зупинився на особливостях міжнародного співробітництва під час кримінального провадження за фактами торгівлі людьми, а саме використанні механізмів міжнародної правової допомоги при проведенні процесуальних дій  

    Про особливості судовоі практику у кримінальних провадженнях, пов’язаних із торгівлею людьми,оцінку доказів та призначення судами покарань за вчинений злочин розповів суддя Апеляційного суду Донецької області     Любомир Некифоряк.

    У ході навчання учасники працювали у малих групах за фабулами кримінальних правопорушень, пов’язаних з торгівлею людьми, поділилися  професійним досвідом та отримали відповіді від експертів на свої запитання.

 

 

 

 

За повідомленням прес-служби суду