flag Судова влада України

На базі Запорізького апеляційного суду проведено періодичне навчання суддів

18 квітня 2019, 17:58

 

    Сьогодні, 18 квітня 2019 р.   ‍‍Дніпропетровським  регіональним відділенням Національної школи суддів України на базі Запорізького апеляційного суду для суддів апеляційних та окружних загальних судів проведено періодичне навчання за темою: «Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин».

    У  семінарі  прийняли участь  50  суддів . 

    Від НШСУ прийняли участь: Володимир Поплавський – заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорорату, викладачі: Катерина Каракуша – суддя Апеляційного суду Запорізької області у відставці; Ольга Савченко - суддя Апеляційного суду Запорізької області у відставці, Наталія Звєздова – суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, Антон Котляр  - суддя Хортицького районного суду м. Запоріжжя; Дмитро Парфьонов – суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області.                     

    Вітальними словами захід відкрив голова Запорізького суду Валерій Бєлка, який наголосив на актуальності теми семінару  та побажав плідної роботи.

 

    Під час навчання  учасники говорили про загальні положення законодавства, що регулює розгляд судами кредитних спорів; умови та елементи кредитного договору, укладання, зміну, розірвання та визнання його недійсним.

    У ході навчання висвітлені  проблемні питання, що виникають при розгляді справ про стягнення кредитної заборгованості. Позовна давність. Судова практика. 

    Учасники  семінару  прослухали доповіді за наступними темами: «Порука,  як вид забезпечення виконання зобов’язань у кредитних правовідносинах. Проблема судової  практики»;  «Застава, як спосіб забезпечення виконання у кредитних правовідносинах. Іпотека як окремий вид застави. Окремі аспекти судової практики». В ході дискусії висловлені позиції для формування єдиної судової практики з кредитних правовідносин.

 

    Під час навчання викладачі  використовували презентації Power point;   Крім лекцій тренери проводили практичні заняття в малих групах та експрес-опитування з використанням клікерів.

    Навчання тривало вісім годин. По закінченню семінару слухачі заповнили анкети щодо рівня якості викладання, актуальності і ґрунтовності змісту програми.

    Усім присутнім суддям були вручені сертифікати Національної школи суддів України.

 

 

За повідомленням прес-служи суду