flag Судова влада України

Суд відмовив у задоволенні позовних вимог про позбавлення батьківських прав Оксани Волкової у відношенні її малолітньої доньки

24 квітня 2019, 17:10

     Запорізький апеляційний суд інформує, що сьогодні 24 квітня  2019 року колегією суддів судової палати з розгляду цивільних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу Оксани Волкової на рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 10 липня 2018 року, яким задоволено позов Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району – позбавлено батьківських прав Оксану Волкову у відношенні малолітньої доньки Софії Волкової та стягнуто на користь КУ «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко» на утримання дитини аліменти в розмірі ¼ частин її заробітку щомісячно.

     В апеляційній скарзі та у судовому засіданні Оксана Волкова посилалася на відсутність достатніх мотивів для позбавлення її батьківських прав: пройшла стаціонарне лікування в КУ «Обласний клінічний наркологічний диспансер», працевлаштована, відвідує будинок дитини «Сонечко» та приділяє увагу доньці, піклується про її здоров’я, фізичний, духовний та моральний розвиток.

     За результатами апеляційного розгляду, дослідивши докази в сукупності, перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції, судом  прийнято постанову та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу Оксани Волкової задоволено, рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 10 липня 2018 року у справі за позовом Органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району до Волкової Оксани Юріївни, третя особа: Комунальна установа «Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини «Сонечко», про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів – скасовано.

     Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття, проте може бути оскаржена до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного тексту судового рішення.

 

 

Прес-служба Запорізького апеляційного суду