flag Судова влада України

Роль голови суду у запобігання та протидії корупції. День другий.

25 травня 2019, 16:07
     25 травня 2019 року продовжив  роботу дводенний семінар для голів судів Запорізького краю за темою «Роль голови суду у забезпеченні дотримання вимог антикорупційного законодавства», у яркому бере участь голова Запорізького апеляційного суду Валерій Бєлка.
    »Основне  завдання голови суду у процесах запобігання корупції серед суддів - забезпечити  інфрастуктурні та організаційні гарантії непідкупності, неупередженості та незалежності суддів», - зауважив у своїй презентаційній  доповіді  суддя у відставці, кандидат юридичних наук Анатолій Марцинкевич.
 
 
    Роберт Бауман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія, Канада, розповів присутнім про запобігання корупції та роль голови суду в Канаді, судове управління, дотримання принципів чесного судочинства. Особливу увагу було приділено питанням довіри суспільства.
 
 
    Цікавою та корисною для слухачів була презентаційна доповідь Ольги Шаповаловоі, начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ з приводу ініціатив Національної шкоди суддів України щодо підготовки суддів із питань дотримання суддями вимог антикорупційного законодавства.
 
 
    У ході заходу  відбувалися пленарні обговорення у малих групах та експрес-опитування.
 
 
     За повідомленням прес-служби суду