flag Судова влада України

На базі Запорізького апеляційного суду НШСУ проведено періодичне навчання суддів Запорізького регіону

04 червня 2019, 18:12

    Сьогодні, 4 червня 2019 року на базі Запорізького апеляційного суду Дніпровським регіональним відділенням НШСУ для суддів  ‍‍Запорізького регіону проведено  семінар-практикум на тему: «Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості: нова парадигма кримінального судочинства».

    На початку семінару  слухачам продемонстровано відеоролики та обговорено проблему тлумачення поняття «згода на секс», потім відбулося експрес-опитування з використанням клікерів.

    У ході семінару учасники прослухали  міні-лекції  щодо загальної характеристики злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості; розмежування складів злочинів статей 152 та 153 КК України (зґвалтування та сексуальне насильство),  особливості та проблеми кваліфікації, порівняльний аналіз диспозицій статей у чинній і попередніх редакціях. 

    

   Надалі слухачі поглибили свої знання по темі «Особливості кваліфікації статті 154 (примушування до вступу в статевий зв’язок).

    У ході семінару судді виконали практичні завдання у малих групах та презентували свої результати.

    Навчання провели судді-викладачі Максим Таус, Вікторія Березюк та Дмитро Парфьонов.

    По закінченню семінару слухачі заповнили анкети щодо рівня якості викладання, актуальності  і  ґрунтовності змісту програми.

    Усім присутнім суддям були вручені сертифікати Національної школи суддів України. 

 

 

За повідомленням прес-служби