flag Судова влада України

Вихователю Приазовського інтернату змінено запобіжний захід

22 жовтня 2019, 15:44

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що сьогодні 22 жовтня 2019 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянуто апеляційну скаргу захисника підозрюваного – адвоката Івана Черкашина на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 12 жовтня 2019 року, якою задоволено клопотання слідчого та застосованого до громадянина Д. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком  на 60 днів, до 09 грудня 2019р., одночасно  встановлено розмір застави  у сумі 960 тисяч 500 гривень.

     У судовому засіданні були присутні громадськість, представники громадських організацій, ЗМІ.

   Органом досудового розслідування громадянин Д. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (здійснення незаконної угоди із залученням до трудової експлуатації неповнолітніх вихованців інтернату, в тому числі і за межами заходу).

   За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу, перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника підозрюваного задоволено частково, ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 12 жовтня 2019 року скасовано, запобіжний  захід з тримання під варти змінено на домашній арешт із забороною залишати житло з 22.00 до 06.00 години  наступного дня в межах дії запобіжного заходу, тобто до  09 грудня  2019 року з покладанням певних обов’язків.

   Підозрюваного Д. звільнено з-під варти.

   Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

 

Прес-служба суду