flag Судова влада України

Призначено розгляд апеляційної скарги прокурора щодо запобіжного заходу посадовцю Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги

20 квітня 2021, 11:49

    Прес-служба суду інформує, що до Запорізького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга прокурора на ухвалу Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 12 квітня 2021 року, якою залишено без задоволення клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді цілодобового арешту до заступника директора з медичної роботи КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Дмитра Івахненка, який підозрюється у  вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та до нього застосовано запобіжний захід у виді особистої  поруки з покладанням певних обов’язків.

    За даними слідства, кілька посадовців медичної установи, серед яких Дмитро Іваненко, підозрюються у незаконному отриманні грошей від людей з інвалідністю за надання медичних послуг, які підпадають під безоплатну медичну допомогу. Для передачі неправомірної вигоди був залучений посередник, який безпосередньо отримував та передавав грошові кошти.

    В апеляційній скарзі прокурор просить ухвалу місцевого суду скасувати, постановити нову ухвалу, якою обрати підозрюваному запобіжний захід у виді цілодобового  домашнього  арешту.

    Розгляд апеляції призначено на 15 годину  12 травня 2021 року.

    Звертаємо увагу відвідувачів суду на те, що до закінчення загальнодержавного карантину в Україні продовжує діяти масковий режим - до приміщення суду будуть допущені громадяни лише за наявності маски чи респіратора та з дотриманням безпечної соціальної дистанції.

   Шановні представники ЗМІ! Якщо ви плануєте відвідати судове засідання, просимо завчасно попередити відповідальну особу - головного спеціаліста із забезпечення зв`язків зі ЗМІ - Цвєтік Сніжану т.(061) 239-60-73 (з'єднання за внутрішнім номером), задля забезпечення достатньої кількості місць у залі судового засідання з дотриманням усіх  карантинних заходів. 

Суддя-доповідач Марина Тютюник

Справа: 335/3495/21

 

 

 

Прес-служба суду.