flag Судова влада України

В апеляційному суді відбулась робоча зустріч з Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні

11 серпня 2022, 14:22

Прес-служба суду інформує, що 10 серпня 2022 року відбулась робоча зустріч керівництва Запорізького апеляційного суду, ТУ ДСА в Запорізькій області та членів Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Від Місії в зустрічі брали участь Голова Моніторингової місії ООН з прави людини в Україні – Матільда Богнер (Австралія) та спеціалісти з прав людини Владімір Ракочевич (Чорногорія), Олена Ащенко (Україна), Олексій Бодня (Україна) та Василь Лазумірський (Україна).

Запорізький апеляційний суд представляли голова суду – Валерій Бєлка, заступники голови суду – Оксана Кримська та Марина Тютюник, секретар судової палати з розгляду кримінальних справ – Світлана Дадашева та керівник апарату суду – Інна Пругло. 

Також в зустрічі взяла участь начальник Територіального управління Державної судової адміністрації в Запорізькій області Ірина Бєлікова.

В ході зустрічі учасники обговорили низку проблем, що виникли у зв’язку з військовим вторгненням російської федерації до України, зокрема питання евакуації суддів та працівників апарату судів, що знаходяться на тимчасово окупованій території Запорізької області, та безпеки працівників, що були вимушені залишитись під окупацією.

Окрему увагу приділили питанню недофінансуванню судової гілки влади та пов’язані з цим проблеми, що безпосередньо впливають на здійснення правосуддя.

Судді-криміналісти розповіли представникам Місії про особливості здійснення правосуддя у справах щодо злочинів проти основ національної безпеки таких як державна зрада, колабораційна діяльність тощо, та кримінальних правопорушеннях проти громадської безпеки (терористична діяльність, фінансування тероризму та інші), а також особливості застосування запобіжних заходів в такій категорій справ.