flag Судова влада України

Апеляційний суд в чергове залишив під вартою обвинувачену у державній зраді

19 січня 2023, 11:04

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 18 січня 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Г. – адвоката Шостак А.П. на ухвалу Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 16 грудня 2022 року, якою громадянці Г. продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Громадянка Г. обвинувачується у вчинені у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Так, вказана особа обвинувачується у тому, що будучи заступником голови Бердянської РДА Запорізької області добровільно погодилася зайняти посаду в окупаційній адміністрації, а саме – посаду заступника голови Бердянського району, а також добровільно співпрацювала з представниками країни-окупанта.

В апеляційній скарзі сторона захисту просила ухвалу суду першої інстанції скасувати, постановити ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено залишити обвинуваченій Г. запобіжний захід – тримання під вартою.

Справа № 331/1941/22

Суддя-доповідач Рассуждай В.Я.

 

Прес-служба суду