flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив під вартою суддю, підозрювану у державній зраді

18 травня 2023, 15:02

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 18 травня 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу захисника підозрюваної Б. – адвоката Сивової Я.В. на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 08 травня 2023 року, якою до громадянки Б. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 06 липня 2023 року включно.

Громадянка Б. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України.

Так, вказана особа підозрюється у тому, що будучи на той час суддею Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, пішла на співпрацю з ворогом – тобто вчинила державну зраду.

Детальніше за посиланням - https://youtu.be/Z8eaJP8REg0

В апеляційній скарзі сторона захисту просила ухвалу суду першої інстанції скасувати та відмовити в задоволенні клопотання слідчого СУ УСБУ в Запорізькій області про застосування до громадянки Б. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розгляд справи відбувався у відкритому судовому засіданні. Підозрювана Б. брала участь у розгляді справи за допомогою відеоконференцзв’язку з ДУ «Запорізький слідчий ізолятор».

За результатами розгляду, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу захисника підозрюваної Б. – адвоката Сивової Я.В. задоволено частково, ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 08 травня 2023 року скасовано та постановлено нову ухвалу, якою клопотання слідчого задоволено частково, застосовано до підозрюваної Б. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 25 червня 2023 року включно.

 

Справа № 331/61/23

Суддя-доповідач Рассуждай В.Я.

 

Прес-служба суду