flag Судова влада України

Змінено запобіжний захід посадовцям ДСНС, що підозрюються у розтраті державного палива

27 червня 2023, 11:28

Запорізький апеляційний суд інформує, що 26 червня 2023 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було розглянуто апеляційні скарги прокурора та захисника одного з підозрюваних на ухвали слідчого судді Комунарського районного суду м. Запоріжжя про застосування запобіжного заходу до громадян М. та Г., які підозрюються вчиненні злочину, передбаченого ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

Нагадаємо, що за повідомленням ТУ ДБР, слідчі викрили та повідомили про підозру запорізьким посадовцям ДСНС, які організували торгівлю пальним, що виділялося державою для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій. 

08 червня 2023 року слідчим суддею Комунарського районного суду м. Запоріжжя відмовлено у задоволенні клопотань слідчого ТУ ДБР про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваних М. та Г., та застосовано відносно «рятувальників» запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. 

В апеляційному суді захисник підозрюваного М. просив відмовити в задоволенні клопотання слідчого та не обирати підозрюваному М. запобіжний захід. 

Прокурор просив скасувати ухвали слідчого судді та обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Колегія суддів, розглянувши матеріали справи, вислухавши учасників процесу, погодилася з доводами прокурора та задовольнила апеляційні скарги. 

Так, колегія ухвалила застосувати до підозрюваного М. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначити заставу в розмірі 805 200 гривень. 

Колегія суддів також ухвалила застосувати до підозрюваного Г. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначити заставу в розмірі 671 000 гривень. 

Фото: https://dbr.gov.ua/news/dbr-vikrilo-zaporizkogo-polkovnika-dsns-yakij-nazhivavsya-na-vijni

 

 

Справа № 333/6114/22 

Прес-служба суду