flag Судова влада України

Розглянуто справу відносно матері, через недбалість якої померло немовля

29 червня 2023, 14:16

   Прес-служба апеляційного суду повідомляє, що 28 червня 2023 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу обвинуваченої на вирок Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 10 червня 2022 року відносно громадянки Ш., яким її визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України (Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки).

   Трагічні події відбулися в січні 2022 року у м. Запоріжжя, коли до служби «103» надійшов виклик про те, що 4-місячна дитина не дихає. Коли швидка прибула за викликом, дитина була без свідомості, та, на жаль, померла на місці події.

   В ході судового розгляду було встановлено, що раніше судима мати дівчинки не надавала їй належного догляду, дитина не отримувала достатнього харчування, ніколи не була оглянута педіатром, не гуляла на свіжому повітрі, та навіть не була зареєстрована в органах РАЦС.

   Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 10 червня 2022 року, 30-річну громадянку Ш. було визнано винною та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

   На вказане судове рішення обвинувачена подала апеляційну скаргу, в якій просила змінити їй покарання із застосуванням звільнення від відбування покарання з випробуванням.

   За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку учасників судового процесу, перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу обвинуваченої Ш. залишено без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін.

 

Єдиний унікальний номер справи – № 335/2142/22

Прес-служба суду