flag Судова влада України

В апеляційному суді відбулась екскурсія для юних правознавців

15 серпня 2023, 16:16

14 серпня 2023 року на екскурсію до Запорізького апеляційного суду завітали юні обдаровані гімназисти м. Запоріжжя та Запорізької області «Літньої школи «Юний правознавець», яка працює під егідою Департаменту освіти і науки Запорізької обласної військової адміністрації та Запорізького національного університету.

Захід було проведено задля підвищення обізнаності дітей про діяльність суду, ознайомлення з особливостями його роботи та покращення розуміння процесу здійснення правосуддя.

У ході екскурсії діти мали змогу познайомитись з роботою працівників Територіального управління Служби судової охорони у Запорізькій області, оглянути зали судових засідань, «зазирнути за лаштунки» роботи працівників апарату суду, уявити себе суддями, прокурорами та адвокатами / учасниками процесу.

Так, зустрів гімназистів заступник начальника територіального управління Служби судової охорони у Запорізькій області полковник Служби судової охорони Дмитро Єфремов, який розповів в чому саме полягає робота працівників Служби судової охорони, а також наглядно продемонстрував учням правила пропуску громадян до приміщення суду.

 

 

Керівник апарату суду Інна Пругло провела для дітей презентацію на тему «Судоустрій України», продемонструвала символи судової влади: нагрудні знаки та мантії суддів, а також кримінальні справи, які зберігаються в архіві суду.

 

 

Учні також мали змогу оглянути зали судових засідань та ознайомитися з обов’язками судового розпорядника, секретаря судового засідання та порядком фіксації судового процесу за допомогою новітніх технологій.

Судовий розпорядник Захар Мельник продемонстрував роботу відеоконференцзв’язку в залах судових засідань.

 

 

Також під час екскурсії учні відвідали конвойне приміщення суду, а керівник апарату суду та судовий розпорядник відповіли на чисельні питання юних правознавців.

Наступною зупинкою стали кабінети канцелярій суду, де діти дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій, видачу судових документів.

 

 

Наприкінці зустрічі колектив суду побажав усім присутнім учням успіхів в навчанні, в свою чергу  учні та викладачі висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу.