flag Судова влада України

Апеляційний суд залишив без змін обвинувальний вирок колаборанту

07 листопада 2023, 15:48

Прес-служба суду інформує, що 07 листопада 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, розглянула апеляційну скаргу захисника Г. на вирок Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 18 квітня 2023 року.

Нагадаємо, що приблизно 08 квітня 2022 року громадянин України Г., який перебував на тимчасово окупованій російською федерацією території м. Токмак, Запорізької області, був проросійськи налаштований, прийняв пропозицію від представників окупаційної адміністрації держави-агресора російської федерації та добровільно вступив до лав незаконного правоохоронного органу «Токмацкий ГО ГУ МВД в Запорожскойобласти», при цьому зайнявпосаду оперуповноваженого. Здійснює свою протиправну діяльність в інтересах окупаційної влади держави агресора російської федерації з метою підтримання окупаційної влади у місті Токмак до теперішнього часу.

Відносно обвинуваченого, який проживає на тимчасово окупованій території Запорізької області, здійснювалось спеціальне судове провадження та вирок було ухвалено за його відсутності.

Вироком місцевого суду громадянина Г., визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України (добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях чи надання допомоги у веденні бойових дій проти Сил оборони України)та засуджено до 14 років позбавлення воліз позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах України та в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в органах, що надають публічні послуги на строк 14 років з конфіскацією всього належного йому майна.Строк відбуття основного покарання Г.буде рахуватися з моменту його затримання.

В апеляційній скарзі адвокат просив вирок скасувати, ухваливши новий вирок, яким призначити Г. більш м’яке покарання.

Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, захисника обвинуваченого, які брали участь в режимі відеоконференції.

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу та залишила вирок місцевого суду без змін.

 

 

Справа № 337/3517/22

Прес-служба суду