flag Судова влада України

Відомого колаборанта засуджено до 15 років ув’язнення

14 листопада 2023, 11:10

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що 14 листопада 2023 року відбувся апеляційний перегляд вироку Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 09 серпня 2023 року відносно відомого колаборанта та пропагандиста Володимира Рогова, який його визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ст. 111-2 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та пособництво державі-агресору).

Так, після початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, перебуваючи у тимчасово окупованому м. Мелітополь Запорізької області, Володимир Рогов вчиняв заходи, направлені на отримання інформації про місця дислокації військової техніки Збройних сил України та Національної гвардії України на території м. Запоріжжя задля передачі отриманих відомостей представникам держави-агресора з метою подальшої організації та проведення безперешкодної окупації м. Запоріжжя і встановлення окупаційної адміністрації російської федерації у місті.

Окрім того, обвинувачений, будучи адміністратором та фактичним власником створеного ним Telegram-каналу під назвою «Владимир Рогов», проводив цільові збори коштів з метою придбання та передачі засобів візуальної розвідки представникам окупаційних військ, задля допомоги їм у веденні бойових дій проти Сил оборони України.

Вироком колегії суддів Комунарського районного суду міста Запоріжжя Володимира Рогова визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111, ст. 111-2 КК України, та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного йому майна.

В суді апеляційної інстанції адвокат обвинуваченого посилалася на те, що оскаржуваний вирок ґрунтується на припущеннях, є незаконним та необґрунтованим, у зв’язку з чим захисник в апеляційній скарзі просила вирок суду першої інстанції скасувати, та закрити кримінальне провадження.

Перевіривши всі доводи та докази у їх сукупності, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ вирішено апеляційну скаргу захисника обвинуваченого залишити без задоволення, а вирок місцевого суду залишити без змін.

Варто зазначити, що оскільки Володимир Рогов переховується від суду на тимчасово окупованій території України, судовий розгляд відбувався за відсутності обвинуваченого, а строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання.

 

Єдиний унікальний номер справи: № 333/4248/22

 

Прес-служба суду