flag Судова влада України

Апеляційний суд в чергове залишив під вартою суддю, яка обвинувачується у державній зраді

17 листопада 2023, 11:03

Запорізький апеляційний суд повідомляє, 16 листопада 2023 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Б. на ухвалу Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 09 жовтня 2023 року, якою громадянці Б. продовжено строк тримання під вартою на 60 днів.

Нагадаємо, що підставою для притягнення громадянки Б. до відповідальності стало те, що будучи суддею Бердянського міськрайонного суду Запорізької області, перебуваючи на тимчасово окупованій території міста Бердянськ, жінка ініціативно та добровільно пішла на співпрацю з представниками країни-окупанта.

В апеляційній скарзі сторона захисту просила ухвалу суду першої інстанції скасувати та відмовити в задоволенні клопотання прокурора відділу Запорізької обласної прокуратури про продовження обвинуваченій Б. строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розгляд справи відбувався у відкритому судовому засіданні. Обвинувачена брала участь у розгляді справи за допомогою відеоконференцзв’язку з ДУ «Запорізький слідчий ізолятор».

За результатами розгляду, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційну скаргу захисника обвинуваченої Б. залишено без задоволення, а ухвалу Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 09 жовтня 2023 року – без змін.

 

Справа № 331/4934/23

 

Прес-служба суду