flag Судова влада України

Суд залишив під вартою організаторку виборів на тимчасово окупованій території Запорізької області

30 листопада 2023, 15:37

Прес-служба суду інформує, що 29 листопада 2023 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні, розглянула апеляційну скаргу захисника громадянки П. - адвоката Скрипкиної М.О. на ухвалу Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 09 листопада 2023 року, якою до громадянки П. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Громадянка П. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України (участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території).

Нагадаємо, що громадянка України П., яка перебувала на тимчасово окупованій російською федерацією території в одному з сіл Бердянського району Запорізької області була призначена невстановленими представниками окупаційної влади рф на посаду секретаря «Дільничної виборчої комісії № 347» та проводила активні заходи щодо організації та безпосередньої участі у проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території у вересні 2023 року. В жовтні 2023 року підозрювана виїхала на підконтрольну Україні територію та була затримана правоохоронцями в одному з міст Вінницької області.

В апеляційній скарзі адвокат просила ухвалу суду скасувати, запобіжний захід змінити на домашній арешт.

Судовий розгляд відбувся за участі прокурора, а також обвинуваченої та її захисника, які брали участь в режимі відеоконференції, обвинувачена з ДУ «Запорізький слідчий ізолятор».

За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу та залишила ухвалу місцевого суду без змін.

 

Справа № 331/7295/23

Прес-служба суду