flag Судова влада України

Апеляційний суд відправив під варту підозрюваного у вбивстві

12 грудня 2023, 15:08

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що сьогодні 12 грудня 2023 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу прокурора Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 22 листопада 2023 року, якою відмовлено в задоволенні клопотання слідчого про застосування  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина С.

Органом досудового розслідування громадянин С. підозрюється у вчиненні умисного вбивства.

Так, 20 листопада 2023 року, перебуваючи в приміщенні ДП «Івченко Прогрес», за допомогою тупого предмета, умисно спричинив своєму керівникові – начальнику цеху тілесні ушкодження, після чого залишив місце злочину та територію підприємства.

22 листопада 2023 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, заборонивши йому цілодобово залишати місце проживання.

Не погодившись з вказаним судовим рішенням, прокурор Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати ухвалу слідчого судді та обрати громадянину С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами апеляційного розгляду судом постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу прокурора задоволено, та застосовано до підозрюваного С. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.

 

Справа № 336/12335/23

 

Прес-служба суду