flag Судова влада України

Розглянуто апеляційну скаргу підозрюваного у замовному вбивстві

11 липня 2024, 15:57

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що сьогодні, 11 липня 2024 року колегією суддів розглянуто апеляційну скаргу захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя від 29 червня 2024 року, якою до громадянина Х. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Громадянин Х. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого п.п. 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Так, вказана особа підозрюється у вчиненні замовного вбивства, яке сталося 11 червня 2024 року у Запоріжжі, коли невідома особа здійснила кілька пострілів у посадовця Запорізької міської ради Максима Денщіка, який перебував біля будинку, в якому мешкав.  

В апеляційній скарзі адвокат підозрюваного посилався на необґрунтованість оголошеної підозри, зазначав, що вважає недоведеними ризики, які б виправдовували тримання громадянина Х. під вартою, вказував на формальний підхід з боку слідчого судді місцевого суду при ухваленні судового рішення, просив скасувати ухвалу суду першої інстанції, та відмовити в задоволенні клопотання слідчого про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами розгляду апеляційної скарги, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було вирішено відмовити в задоволенні апеляційної скарги та залишити підозрюваному Х. запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави.

 

Справа № 335/6611/24

 

Прес-служба суду