flag Судова влада України

У зв’язку з відсутністю складу адмінправопорушення суд закрив провадження у справі

20 жовтня 2020, 17:29

20 жовтня 2020 року Запорізький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу громадянки Р. на постанову Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 28 серпня 2020 року, якою її визнано винною у порушенні правил щодо карантину людей  (стаття 44-3 КУпАП). Суд стягнув  з неї  17000  гривень  штрафу.

Як встановив суд першої інстанції: 15 липня 2020 року о 12 год. 45хв., адміністратор кафе «У моря» у м. Бердянську громадянка Р. знаходилась без захисної маски, чим скоїла правопорушення, передбачене статтею 44-3 КУпАП.

Жінка  оскаржила  постанову  з  підстав  недоведеності  її  вини та у судовому  засіданні  пояснила, що без маски перебувала у складському приміщенні кафе. Просила скасувати рішення суду першої інстанції.

Скасовуючи рішення районного суду, суд апеляційної інстанції посилався на те, що у протоколі про адміністративне правопорушення не зазначено, що громадянка Р. перебувала саме в громадському місці та до протоколу не долучено достатніх доказів для підтвердження факту вчинення нею правопорушення.

За таких обставин апеляція громадянки Р. була задоволена, постанова суду скасована, а провадження у справі закрите за відсутністю в діях особи складу адміністративного правопорушення.

 

Головуючий: суддя Вадим Рассуждай

Єдиний унікальний номер  33/807/734/20        

 

 

Прес-служба суду