flag Судова влада України

Підозрюваного у замаху на вбивство фермера залишено під вартою

24 лютого 2021, 18:44

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 24 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні розглянула матеріали за апеляційною скаргою захисника підозрюваного М. – адвоката Тивоненка Д. на ухвалу слідчого судді Бердянського  міськрайонного суду Запорізької області від 08 лютого 2021 року про застосування до  М., який підозрюється у замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчиненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, а також незаконного поводження з боєприпасами (ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 6, ч. 2 ст. 115, ч.1 ст. 263 КК України),  запобіжного заходу у виді  тримання під вартою строком на 60 днів  до  08 квітня 2021 року включно. 

    Не погодившись із  рішенням слідчого судді, сторона захисту  просила  його скасувати  та  постановити  нову  ухвалу,  якою  обрати  М. запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

    Засідання відбувалося в режимі відеоконференції із Бердянський міськрайонним судом Запорізької області, у якому перебував прокурор та із Запорізьким слідчим ізолятором, у якому утримується підозрюваний.

    За даними слідства, в липні 2020 року у М. виник умисел на вчинення умисного вбивства С. шляхом підриву гранати. За невстановлених обставин та невстановленому місці він придбав бойову гранату Ф-1 та незаконно зберігав при собі. 21 липня 2020 року  у господарській  будівлі  на території польового стану  одного з селищ Приморського району підозрюваний М. встановив вибуховий пристрій. Унаслідок його спрацювання від руйнівної дії потерпілий С. отримав тілесні ушкодження  у вигляді вибухової травми, численні осколкові поранення. Завдяки вчасно наданій медичній допомозі та професійним діям лікарів потерпілий залишився живим, хоча і зазнав каліцтва.

     У судовому засіданні апеляційної інстанції сторона захисту  підтримали свої апеляційні  вимоги, прокурор заперечував проти задоволення скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши  матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного М. залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін. 

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.  Доповідач: суддя  Марина Тютюник.

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 326/961/20     

 

 Прес-служба суду