flag Судова влада України

18-річного підозрюваного у вбивстві друга залишено під вартою

24 лютого 2021, 18:39

    Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 24 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянула матеріали за апеляційною скаргою захисника підозрюваного В. – адвоката Ляпіна В. на ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду м. Запоріжжя від 20 лютого2021 року про застосування до В., який підозрюється в умисному вбивстві (ч. 1  ст. 115 КК України), запобіжного заходу у виді  тримання під вартою строком на 60 днів  до 19 квітня 2021 року включно. 

    Не погодившись із рішенням слідчого судді, сторона захисту просила його скасувати та постановити нову ухвалу, якою обрати В. запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Засідання відбувалося в режимі відеоконференції  із Запорізьким слідчим ізолятором, у якому утримується підозрюваний.

    За даними слідства, подія мала місце 18 лютого 2021 року  в період  часу з 23 до 23:30. Тоді В., керуючись умислом на вбивство, на ґрунті раптової неприязні до потерпілого Л., перебуваючи в квартирі  зі зброї здійснив один постріл в область грудної  клітини потерпілого,  спричинивши  останньому тілесні ушкодження,  несумісні з життям,  від яких настала  смерть останнього.

     У судовому засіданні апеляційної інстанції сторона захисту  підтримали свої апеляційні  вимоги,  прокурор  заперечував  проти задоволення  скарги.

    За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши  матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу  захисника  в інтересах підозрюваного В.  залишено без задоволення,  ухвалу  слідчого судді – без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.      

Доповідач: суддя  Вадим Рассуждай.

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 336/1340/21

 

  

Прес-служба суду