flag Судова влада України

Суд обмежився усним зауваженням за порушення водієм правил карантину

17 березня 2021, 15:13

 

    17 березня 2021 року Запорізький апеляційний суд у відкритому судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу водія  автобуса К. на постанову Ленінського районного суду м. Запоріжжя від 10 лютого 2021 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей (ч.1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Суд стягнув з нього 17000 гривень штрафу та 450 гривень судового збору.  

    Як встановив суд першої інстанції, 21 січня 2021 року о 16 год. 42 хв. водій ТОВ «Тревел-Авто» К. здійснював регулярні перевезення пасажирів по маршруту № 10 у Дніпровському районі м. Запоріжжя автобусом «Mersedes-Benz Sprinter». На момент зупинки у салоні кількість пасажирів перевищувало дозволену технічною характеристикою транспортного засобу 18 пасажирів, а саме у салоні перебувало 22 пасажири, що на 4 особи перевищувало дозволену кількість, чим порушив п.10 постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020 року.

    Водій оскаржив постанову районного суду, просив провадження закрити та звільнити його від адміністративної відповідальності у зв’язку з малозначністю, обмежившись усним зауваженням. У судовому засіданні апеляційної інстанції водій не заперечив факту перевезення пасажирів 21 січня 2021 року у кількості 22 пасажирів, вину визнав та щиро покаявся. 

    За результатами апеляційного розгляду судом винесено постанову, якою апеляційну скаргу К. задоволено, рішення місцевого суду скасовано, провадження закрито та звільнено останнього від адмінвідповідальності на підставі статті 22 КУпАП за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

    При  прийнятті рішення суд узяв до уваги фактичні обставини справи,  пояснення К.  у  судовому засіданні, його  ставлення до скоєного правопорушення,  врахував  особу  правопорушника, який позитивно характеризується за місцем проживання, вперше притягується до адмінвідповідальності,  має  скрутне матеріальне становище та на даний час не працює.  Крім того, відсутні шкідливі наслідки для інших осіб.

Доповідач: суддя Світлана Дадашева  

Єдиний унікальний номер  334/480/21

 

 

 

Прес-служба суду