flag Судова влада України

Суд обмежився усним зауваженням за перебування на вулиці без документів під час карантину

19 березня 2021, 11:53

    19 березня 2021 року Запорізький апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу громадянина Р. на постанову Хортицького районного суду м. Запоріжжя від 04 лютого 2021 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей за ч.1 статті 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд стягнув з нього 17000 гривень штрафу та 450 гривень судового збору.  

    Як встановив суд першої інстанції, громадянин Р. 01 грудня 2020 року об 11:00 годині за адресою м. Запоріжжя, вулиця Воронезька, 24 на період дії карантину перебував без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство, чим порушив вимоги п.2 ч. 10 Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CоV-2» від 22 липня 2020 року №641

    У апеляційній скарзі Р. просив рішення суду скасувати та закрити провадження у справі за відсутністю складу адмінправопорушення. У судовому засіданні апеляційної інстанції громадянин Р. підтвердив факт перебування на вулиці без документу, що посвідчує особу, вину визнав та щиро розкаявся.

    За результатами апеляційного розгляду судом винесено постанову, якою апеляційну скаргу Р. задоволено частково, рішення місцевого суду скасовано, громадянина Р визнано винуватим у порушенні правил щодо карантину людей та звільнено від адмінвідповідальності на підставі статті 22 КУпАП за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням, провадження  закрито.

    При прийнятті рішення суд узяв до уваги фактичні обставини справи, пояснення Р. у судовому засіданні, який визнав свою вину та щиро розкаявся, врахував особу правопорушника, який має скрутне матеріальне становище та на даний час не працює. Крім того, відсутні шкідливі наслідки для інших осіб. 

Доповідач: суддя Вячеслав Білоконев.  

Єдиний унікальний номер  337/5339/20

  

 

  

Прес-служба суду