flag Судова влада України

У зв’язку з відсутністю події і складу адмінправопорушення суд закрив провадження у справі

30 березня 2021, 17:34

    30 березня 2021 року Запорізький апеляційний суд у відкритому судовому засіданні розглянув апеляційну скаргу громадянина Б. на постанову Запорізького районного суду Запорізької області від 21 грудня 2020 року, якою його визнано винним у порушенні правил щодо карантину людей за статтею 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд стягнув з нього 17000 гривень штрафу та 420 гривень судового збору.  

    Як встановив суд першої інстанції, громадянин Б. 02 листопада 2020 року о 13:45 годині на перехресті вул. Новоселів у селі Григорівка Запорізького району на період дії карантину перебував без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство, чим порушив вимоги п.п.2 п. 10 Постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CоV-2» від 22 липня 2020 року №641.

    Громадянин Б. оскаржив постанову районного суду,  оскільки вважав її незаконною та необґрунтовано, просив провадження у справі закрити.

    Скасовуючи  рішення   місцевого  суду,  суд  апеляційної інстанції посилався на те, що суд першої інстанції визнав винуватим Б у порушенні правил щодо карантину людей в редакції нормативного акту, який  втратив чинність та не діяв станом на 21 грудня 2020 року, тобто на час розгляду справи у суді.

    За таких обставин апеляція громадянина Б. була задоволена частково, постанова суду скасована, а провадження по справі закрито за відсутності події і складу адмінправопорушення.

Постанова апеляційного суду оскарженню  не  підлягає.       

Доповідач: суддя Вадим Рассуждай.  

Єдиний унікальний номер  317/3355/20                                          

 

 

Прес-служба суду

 

 

 

            

.