flag Судова влада України

Суд залишив працівника податкової міліції під домашнім арештом

06 квітня 2021, 18:30

Прес-служба Запорізького апеляційного суду інформує, що 06 квітня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ у відкритому судовому засіданні в режимі відео конференції розглянула апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 24 січня 2021 року, якою відмовлено у задоволення клопотання слідчого Першого слідчого відділу територіального управління ДБР у м. Мелітополь про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою та застосовано до К., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу України прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди), запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту строком на два місяці, до 24 березня 2021 року включно, з покладанням певних процесуальних обов’язків. 

Не погодившись із рішенням слідчого судді, прокурор просив його скасувати та  постановити нову ухвалу, якою застосувати до підозрюваного К. запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів з можливістю внесення застави у сумі 218900 гривень.  

Нагадаємо, за даними слідства, старший уповноважений з особливо важливих справ відділу боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів ГУ ДФС в Запорізькій області К., вимагав грошові кошти від приватного підприємця  М.  у розмірі 18 тисяч гривень щомісячно, за які обіцяв останньому не створювати проблем у веденні підприємницької  діяльності, пов’язаної з реалізацією підакцизних товарів та не притягати  М. до адміністративної та кримінальної відповідальності. 23 січня 2021 року правоохоронцями  був затриманий  працівник ДВС на одній з вулиць Мелітополя під час одержання чергової суми хабара у 18 тисяч гривень.

Засідання відбувалося в режимі відеоконференції із Мелітопольським міськрайонним судом Запорізької області, у якому перебував К. та через систему EasyCon із Прокуратури Запорізької області, у якій перебував прокурор.   

У судовому засіданні апеляційної інстанції прокурор не підтримав апеляційні вимоги та повідомив, що обвинувальний акт щодо  К. 26 березня 2021 року було скеровано  до суду першої інстанції.  

За результатами апеляційного розгляду, заслухавши думку усіх учасників судового процесу та перевіривши матеріали провадження, колегією суддів постановлено ухвалу та оголошено резолютивну її частину, якою апеляційну скаргу прокурора  залишено без задоволення, ухвалу слідчого судді – без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає. 

Доповідач: суддя Юрій Гріпас.

Пошук у ЄДРСР по вказаній справі можна здійснити за № 937/491/21                                                                   

 

Прес-служба суду